Ankara Esenboğa Havalimanı dış hatlar gidiş terminali Türk Hava Yolları kontuarı önünde saat 05.00’da buluşma. Bilet, bagaj ve pasaport işlemlerimizin ardından Türk Hava Yolları’nın TK7818 sefer sayılı uçuşu ile saat 08.05’te Belgrad’a uçuyoruz. Yerel saat ile 09.05’te Belgrad’a varış. Pasaport ve bagaj işlemlerimizin ardından havalimanından ayrılıp, bizi bekleyen özel aracımız ile Belgrad Şehir Turuna başlamak üzere hareket ediyoruz. Şehir merkezine varışımıza istinaden otobüsümüz ile gerçekleştireceğimiz kısa panoramik turumuzda kentin önemli binalarını, günlük yaşamı, Nato tarafından bombalanmış içişleri bakanlığının binalarını göreceğiz. Turumuzun devamına yürüyerek devam edeceğiz. Yapacağımız yürüyüş turumuzda Bayraklı Camisi, Belgrad Kalesi, Damat Ali Paşa Türbesi, Saat Kulesi, Sokollu Mehmet Paşa Çeşmesi, Askeri Müze, İstanbul Kapı, Terazi Meydanı, Kale Meydanı (Kalemegdan) ve Taş Meydan göreceğimiz yerler arasındadır. Turumuz sonrasında otelimize doğru yola çıkıyoruz. Varışımıza istinaden check-in işlemlerimizi gerçekleştirip odalarımıza yerleşiyoruz. Hoşgeldiniz akşam yemeği ve gecelememiz Belgrad’daki otelimizde.
Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz rehberimiz tarafından düzenlenecek ekstra tam gün öğle yemekli Karlofça & Novi Sad Turuna katılabilirler. Gecelememiz Belgrad’daki otelimizde.
Karlofça (Sremski Karlovci) & Novi Sad Turu | 50 EUR Kişi Başı
Turumuzda ilk olarak bizim tarihimizde de önemli bir yeri bulunan Sremski Karlovci (Karlofça) kasabasını ziyaret edeceğiz. Burada şehir meclisi, Katolik Kilisesi, Dört Aslan Çeşmesi gibi önemli yerleri ziyaret edeceğiz. Karlofça Anlaşmasının imzalandığı tepede yer alan Barış Şapeli’ni ziyaretimizin ardından Voyvodina Eyaleti’inin başkenti olan Novi Sad’a doğru hareket edeceğiz. Kısa bir yolculuğun ardından ilk durağımız olan Petrovaradin Kalesi’ni ziyaret edeceğiz. Daha sonra Novi Sad’ın merkezine hareket edecek ve Albert Einstein’ın da bir süre yaşadığı şehirde yürüyüş turu yapacağız. Bu turumuzda Özgürlük Meydanı, Svetozar Miletiç Heykeli, Katolik Katedrali, Ortodoks Aya Yorgi Katedrali, Aya Nikola Kilisesi ve Sinagog göreceğimiz yerler arasındadır. Turumuzun ardından otelimize dönüyoruz.
Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz rehberimiz tarafından düzenlenecek ekstra Tito Müzesi & Zemun Turuna katılabilirler. Akşam, dileyen misafirlerimiz rehberimiz tarafından organize edilecek ekstra Balkan Gecesi Turuna katılabilirler. Gecelememiz Belgrad’daki otelimizde.
Tito Müzesi & Zemun Turu | 35 EUR Kişi Başı
Turumuzda ilk ziyaret noktamız Zemun olacak. Zemun panoramik turu esnasında kenti tanıyacak ardından Avala Kulesi’ni ziyaret edeceğiz. 203 metre yükseklikteki tabanı eşkenar üçgen şeklinde “üç ayak” üzerinde planlanan kule “Sırp tripodu” olarak da anılmaktadır. Dünya üzerinde bu prensip üzerine inşa edilmiş olan sayılı kulelerden biridir. Turumuza 1953’te Yugoslavya devlet başkanlığına seçilen ve Yugoslavya’yı Sosyalist Federal Cumhuriyet sistemine getiren, 1974 yılında ömür boyu devlet başkanlığına getirilen ve 1980 yılında ölen Josip Broz Tito’nun mezarını ziyaret ederek devam ediyoruz. Turumuz sonrasında otelimize dönüyoruz.
Balkan Gecesi Turu | 45 EUR Kişi Başı (Akşam yemeği ve 2 içecek dahil)
Turumuzda Balkan mutfağının lezzetlerini, Balkan eğlencesi eşliğinde tadacak ve unutulmaz bir gece yaşayacağız.
Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında check-out işlemlerimizi gerçekleştirip, Nikola Tesla Müzesi turunu gerçekleştirmek üzere otelden hareket ediyoruz. Turumuzda Nikola Tesla’nın icatlarının ve kişisel eşyalarının sergilendiği müzeyi ziyaret ediyoruz. Müze, 1952'de Tesla biriminin mucidi Nikola Tesla'nın kişisel eşyalarını sergilemek üzere kurulmuş olup, müzede yaklaşık 160.000’e kadar orijinal belge ve 5700 kadar kişisel eşya sergilenmektedir. Tur bitiminde rehberimizin bildireceği transfer saatinde Ankara uçuşumuz için havaalanına doğru hareket ediyoruz. Bilet, bagaj ve pasaport işlemlerimiz sonrasında Türk Hava Yolları’nın TK7835 sefer sayılı uçuşu ile 20.00’da Ankara’ya uçuyoruz. Yerel saat ile 22.55’te Ankara Esenboğa Havalimanı’na varışımız ile turumuzun sonu. Bir sonraki keyifli gezimizde buluşmak üzere veda ediyoruz.
İki Kişilik Oda Kişi Başı | Tek Kişilik Oda | İlave Yatak | ||
---|---|---|---|---|
20.04.2023 / 23.04.2023
(
|
4*Royal Inn Hotel vb. |
697.00 EUR
|
837.00 EUR
|
697.00 EUR
|
SIRBİSTAN
Sırbistan, Güneydoğu Avrupa'da Panonya Ovası ile Balkanların kesişiminde bulunan bir ülkedir. Kuzeyde Macaristan, batıda Hırvatistan ve Bosna-Hersek, güneybatıda Karadağ, güneyde Kuzey Makedonya, doğuda Romanya ve Bulgaristan ile çevrilidir. Ülkenin Arnavutluk ile sınırının tümü tartışmalı Kosova bölgesinde kalır. Sırbistan 7 milyon nüfusa sahiptir. Başkenti ve en büyük şehri Belgrad'dır.
Resmi dili: Sırpça
Para birimi: Sırp Dinarı
İklim: Karasal iklim
Priz tipi: C/F tipi
BELGRAD
Belgrad, Sırbistan'ın başkenti ve en büyük şehridir. Tuna ve Sava nehirlerinin birleştiği platoda yer almakta olup 1,2 milyonluk merkez nüfusu ile Sırbistan'ın başkenti ve en büyük şehridir. Tuna ve Sava nehirlerinin birleştiği platoda yer almakta olup 1,2 milyonluk merkez nüfusu ve 1,65 milyondan fazla metropolitan nüfusuyla Güneydoğu Avrupa'nın en büyük şehirlerinden biri olan kentin adı Beyaz Şehir anlamına gelmektedir. İdari olarak yüzölçümü 3.222,68 km² olan ve ülkenin %3,6'sını kaplayan kent, ülke nüfusun yaklaşık %22,5'ini barındırır.
NOTLAR :
Tur Programımız belli bir katılım şartı ile düzenlenmektedir. Gezi için yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, son iptal bildirim tarihi tur kalkışına 20 gün kaladır. Katılım yetersizliği nedeniyle İptal edilen tur operasyon aracılığı ile tarafınıza bildirilecektir.
Tur programında isim belirtilmeden sadece kategori bilgisi verildiği ve/veya aynı destinasyon için seçenekli bulunduğu durumlarda otel(ler) gezi hareketinden 48 saat önce acentemiz tarafından bildirilecektir.
Bu fiyat listesi ve program yeni bir fiyat listesi çıkana kadar geçerlidir.
Tüm paket programlarımızdaki fiyatlarımız minimum 10 kişiye kadar kontenjanlar ile sınırlı olup üzeri kişi sayısı gruplarınız için fiyat artışı olabilir. Lütfen fiyat bilgisi sorunuz.
Normal pasaportlarda pasaport veriliş tarihinin 10 seneden daha fazla, diğer pasaport tiplerinde ise 5 seneden daha fazla olması durumunda, seyahate hatalı hizmetlerinden, Acente’nin işleten sıfatı olmaması nedeni ile mevcut sorumluluğu bulunmadığını, asli fail gibi doğrudan doğruya sorumlu olmadığını taraflar bilmektedirler. Tüm gümrüklü yurtdışı çıkışlarında kalkış günü ilgili limanda tur hareket saatinden 3 saat önce hazır bulunulması gerekmektedir. Özellikle diğer şehirlerden iç hat uçuşu ile liman ya da havalimanlarına gelecek olan misafirlerin uçuş saatlerini limanda olunması gereken saate göre ayarlamaları gerekmektedir. Bu sebepten dolayı geç kalınma ve/veya durumunda tura katılamama sorumluluk yolcuya ait olup, Acente’nın yolcuya karşı herhangi bir tazminat yükümlülüğü yoktur. İlgili havayolunun online check in sitesi var ise, check in işlemlerini tur hareketinden 24 saat önce şahsen yapmaları tavsiye edilir.
Acente; havayolu ile yolcularımız arasında aracı konumunda olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Uçuş öncesinde uçak saatleri değişebilir. Tüm uçuş saatlerinin tur hareket saatinden 48 saat önce yolcu tarafından teyit edilmesi gerekmektedir. Yolcularımız uçuş detaylarının değişebileceğini bilerek ve kabul ederek turu satın almışlardır.
3 Kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. Kişiye tahsis edilen yatak standart yataklardan küçüktür. 3 Kişilik odalar 1 büyük yatak + 1 ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için tur katılımcısı 3. Kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar. Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında aynı odada kalan –yaş grubuna uyan- tek çocuk için geçerlidir. Otellerde sınırlı sayıda TWIN (2 ayrı yataklı) oda bulunmasından dolayı, TWIN oda talebinizi rezervasyondan önce kontrol ediniz.
18 yaş altı reşit sayılmayan çocukların anne veya babalarından biri veya ikisiyle beraber tura katılmadığı durumlarda, tura katılım için gerekli olan muvaffakatnamelerin seyahat sırasında kişilerin yanında bulundurulması zorunludur.
Panoramik şehir turu, şehirlerin tanıtımı için düzenlenen 2-3 saat süreli turlar olup içeriği değişmemek şartıyla farklı günlerde düzenlenebilir. Müze, ören yeri girişlerini içermez. Ekstra turlar, tur lideri tarafından belirlenecek kişi sayısı ile gerçekleştirilir ve günleri programın akışına göre tur lideri tarafından değiştirilebilir. Hava durumuna bağlı olarak turlar gerçekleşmeyebilir. Yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi ya da turlar yapılmaz. Bu gezi ya da turların yapılamamasından Acente sorumlu tutulamaz.
Kişilerin tura katılımlarındaki sağlık sorunları, hamilelik durumu, sürekli kullanımda bulundukları ilaçlar ve bu ilaçlar ile ilgili ilgili raporları yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.
Tur – Alan – Tur Lideri - Otel bilgilendirmeleri tur hareketinden 48 saat önce satış danışmanınız tarafından mail olarak yapılacaktır.
Pasaport resmi bir belge niteliğinde olup herhangi bir şekilde zedelenmiş, kirlenmiş, özellikle dikişte veya sayfalarında yırtık olması gibi sebeplerden dolayı pasaport polisi sizi ülkeye sokmama yetkisine sahiptir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir.
Vize başvurusu için tur bitim tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli pasaport ve konsolosluk tarafından istenilen evraklar gerekmektedir. Bu tur programı için T.C. vatandaşlarına vize uygulaması yoktur. Pasaport polisi yolcuyu ülkeye sokmama yetkisine sahiptir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir. Katılacak kişinin geçerli vizesi olsa dahi, yurt dışına çıkamaz ve pasaporta vize alım işlemi yapılamaz. Lütfen pasaport bilgi ve detaylarınızı kontrol ediniz.
Pasaport polisi Türkiye gümrüklerinden çıkış yapılırken, Türk Vatandaşlarından veya Yabancı uyruklu vatandaşlardan veya geçerli vizesi olan pasaportu olsa dahi, tüm pasaport tipleri için, (Umuma Mahsus, Hususi Damgalı, Hizmet Damgalı, Diplomatik) seyahat tarihi itibariyle minimum 6 ay geçerlilik şartı aramaktadır. Bu sebeple 6 aydan az geçerliliği olan pasaportlara acentemiz tarafımızdan onay verilmemektedir. 6 aydan az geçerliliği olan pasaport sahiplerinin tura katılamamalarından dolayı Acente’nın yolcuya karşı herhangi bir tazminat yükümlülüğü yoktur.
Programda dahil olarak belirtilen turlara katılmayan misafirlerimiz herhangi bir ücret iadesi alamaz.
Ekstra turlar minimum 15 kişinin katılması halinde gerçekleştirilecektir. 15 kişi altında sayı olması durumunda fiyat artışı ile esktra turlar yapılabilir.
Şehir turu ilk gün rötar vs nedeniyle hava karanlığına denk gelirse farklı günlerde şehir turumuz gerçekleşebilir.
Türk Hava Yolları tarifeli seferleri ile ESB-BEG-ESB gidiş dönüş ekonomi sınıfı uçak bileti
Havalimanı vergileri
Belirtilen ve benzeri 4* otelde 3 gece konaklamalar
Programda belirtilen sabah kahvaltıları
Nikola Tesla Müzesi turu
Otelde ilk akşam Hoşgeldiniz yemeği (35 EUR değerinde)
Havalimanı – otel – havalimanı transferleri
Belgrad panoramik şehir turu
Türkçe rehberlik hizmeti
Mesleki sorumluluk sigortası (1618 sayılı yasa gereği düzenlenen mesleki sorumluluk sigortasıdır)
Yurtdışı Çıkış Harcı (güncel 150 TL)
Dahil olduğu belirtilmeyen yemekler ve yemeklerdeki içecekler
Ekstra Turlar
Kişisel harcamalar
Seyahat sağlık sigortası
Tur programında dahil olduğu açıkça belirtilemiş tüm servisler
Covid-19 ile ilgili testler ve sigortalar