Sevilla'da Gezilecek Yerler

Sevilla'da Gezilecek Yerler

İspanya'nın en özel kentlerinden biri olan Sevilla. İspanya'nın güneybatı kısmı Endülüs özerk bölgesinin en güzel ve en büyük şehirlerindendir. İspanya'nın da en büyük dördüncü şehridir. Tarih ile modern yapının birbirine geçtiği bu büyüleyici şehrin, tarihi oldukça eskiye dayanmaktadır. Milattan önce 2. yüzyıl civarında bir İber kasabası olarak kurulmuş ve Roma yönetimi altına girmiştir. Milattan sonra 711'de Müslüman ordular tarafından ele geçirilmiştir. 

Sevilla'da nereler gezilir.

Alcazar Sarayı; Sevilla'da gezilecek yerlerin başında Magrip döneminden kalma Alcazar Sarayı gelir. Saray İslami motifler ve gotik tarzın iç içe geçtiği muhteşem bir yapıdır. Çok uzun yıllar kral ve Kraliçelerin yaz aylarında konaklaması için kullanılmıştır.

Sevilla Katedrali; dünyanın üçüncü büyük Katedrali olma özelliği taşıyan bu yapı, ilk olarak Müslümanlar tarafından cami olarak yapılmıştır. Müslümanların elinden çıkınca kiliseye çevrilmiştir. Bu Katedralin bir önemli özelliği de Kristof Kolomb'un mezarının burada bulunmasıdır.

Plaza de  Espana; Şehrin kalbi tam olarak bu merkezde atmaktadır. Fuar için inşa edilen bu merkez İslam ve Hristiyan mimarisinin karışımıdır. Bu meydana yakın bir noktadan Guadalquivir Nehir turlarına katılabilirsiniz.

Torre del Oro; Altın Kule olarak da bilinen bu yapı, 13. yüzyılda gözetleme kulesi olarak inşa edilmiştir. Şimdilerde ise Denizcilik müzesi olarak hizmet vermektedir. Altın kule ismi ise denize tutulan sarı ışıktan gelmektedir.

Santa Cruz Mahallesi; Müslüman Devletleri döneminde Yahudilerin yaşadığı bir mahalledir. Daracık sokaklardan geçerken rengarenk evleri göreceksiniz. Sevilla'da gece hayatı bu mahallede oldukça renkli geçmekte. Flamenko barlarındaki tutkulu danslar nefes kesmekte. Sevilla'da nerede kalınır diyorsanız şehrin merkezi olan Santa Cruz'a bakabilirsiniz.

Sevilla'ya nezaman gidilir diye düşünüyorsanız. Buranın akdeniz bölgesi olduğunu unutmayın. 

TatilÇantası ekibinin hazırladığı Sevilla Turlarını incelyebilirsiniz.

250