Bali Adası Genel Bilgiler

Bali Adası Genel Bilgiler

Bali Genel Bilgiler
 
Bali – Endonezya
Deniz, Güneş, Kum yetmez diyorsanız Bali tam size göredir. Uzun yıllardan beridir Bali, turistlerin Güney Doğu Asya'da ziyaret edebilecekleri en iyi bölgedir. Bali Adası, Endonezya Takımadası ' nın, Java ve Lombok adaları arasında bulunan, dikkat çekici kültürel yerleri ,  kumsalları ve doğal kaynakları ile ünlü bir parçasıdır. Endonezya – bir macera ülkesi olarak – dünyanın dört bir yanından insanları kendine çeker. Mercan mavi suların kucakladığı kumsallarından, zengin yeşilliğe sahip pirinç tarlalarının çevresinde kule gibi yükselen, uykuya yatmış yanardağlarına kadar, ülkenin nefes kesici ve büyüleyici doğal güzelliklerini barındırır. Şehrin telaş ve karmaşasından, köylerdeki yaratıcılığa doğru geçiş yaparken, tüm niyetleri Endonezya ziyaretinizi keyifli ve unutulmaz bir tatil haline getirmek olan mutlu ve cana yakın insanlarla karşılaşacaksınız. Bali, Endonezya'nın tatil adasıdır ve dünya üzerindeki en güzel tatil beldelerinden biridir. Kuta ve Legian' da, muhteşem alışveriş ve yemek olanaklarıyla, daha aksiyon odaklı bir yaşam tarzı sunan, sahildeki  ünlü tatil köyleri ile, Seminyak, Jimbaran, Sanur veya Nusa Dua'nın daha sakin, sofistike tatil köyleri arasında tercih yapabilirsiniz. Daha dinlendirici bir mola istiyorsanız, Bali'nin tepelerinde konumlanmış olan, sanat galerileri ve baş döndürücü manzaralarıyla kırsal Ubud bölgesini deneyin. 
 
Bali'de Ziyaret Edilecek Yerler 
Endonezya'da bulunan Bali Adası en küçük ancak belki de en sıra dışı adalardan bir tanesidir ve büyüleyici bir manzarayla zengin kültürler sunar. Bali adası uzun süredir Endonezya'nın cıvıl cıvıl turizm sektörünün odak noktası olmuştur. Ada küçük, volkanik ve son derece verimli, birçoğu teraslı pirinç tarlalarına dönüştürülmüş biçilmiş arazilerle taçlandırılmıştır. Beyaz kumdan plajlar ve dünya standartlarındaki sörf cenneti sahilleri Bali'ye turist çeken en önemli etkenlerdir. Kültürel anlamda da Bali oldukça ilginç ve çekicidir. Aşağıda siz sayın misafirlerimize Bali tatili süresince ziyaret etmeye değer ana yerlerin bir listesini sıraladık. Buralara ulaşmak için taksiyle kendiniz gidebilir veya uygun tur paketlerimizden bazılarına rehber eşliğinde katılabilirsiniz. Nereye gideceklerinden emin olmayanlar için, lütfen Bali'de kalacağınız zamanın uzunluğuna göre sunulacak uygun paketlere bakınız ve satış sorumlularımızdan bilgi-tavsiye alınız.
 
Kuta Beach
Kuta beach , Bali'deki, tüm yaştan ve milletten insanları etkileyen en popüler plajlarından biridir. Kumsal Canggu ' dan Tuban ' daki havaalanına kadar uzanır. Su sporları için en uygun plajlardan biridir. Bir zamanlar bir balıkçı kasabası olan Kuta, şimdilerde Bali'nin en popüler mekanlarındandır. Burası alışveriş özelliğiyle bilinir. Kelepir alışveriş için  Discovery Alışveriş Merkezi, Kuta Merkez Pazarı, Kuta Sanat Pazarı, Kuta Meydanı ' nda ya da Poppies Lane ' de bulunan inanılmaz çeşitlilikteki mağazalarda keyifli saatler geçireceklerdir. Akşam yemeği için Papa ' sa gitmeden önce, ünlü Kuta Sahili ' nde bir sörf dersinin veya Waterbom Park ' ta heyecanlı bir at gezisinin tadını çıkarın. Paddy ' s'de bir ya da iki Jungle Juice içerek gününüzü sonlandırın.
 
Nusa Dua ve Tanjung Benoa 
Bali Adasının güneydoğu bölgesinde yer alan Nusa Dua ve Tanjung Benoa ,oldukça lüks otellerin bulunduğu Türkiye'nin Belek bölgesi diyebileceğimiz bir bölgedir. En popüler turist destinasyonudur. Tüm bütçelere uygun fiyatlarda, çok özel, lüks tatil köylerinin konaklama imkanlarını sunar. Kumsalda, lüks restoranların önündeki gezinti alanlarında dolaşın ya da sahilde özel bir bölmede masaj yaptırın. Galleria Alışveriş Merkezi' nde son moda  bir çok butik , farklı ürünler satan dükkanlar ve restoranlar bulabilirsiniz. 
  
Sanur Kumsalı
Zengin ve tarihi bir bölge olan Sanur, Nusa Dua plajının kuzeyinde yer alır. Denpasar'dan 9 km uzaklıktadır ve yüksek-fiyatlı oteller ve yumuşak, resif - korunaklı bir lagün boyunca uzanan yüksek-  fiyatlı oteller ve sakin bungalow kümeleri ile doludur. Köy havasını büyük ölçüde korumakta olan Sanur , ailelere ve Kuta ' dan daha sakin bir tempo tercih edenlere önerilir. Güzel sahilleri, burayı su sporları aktiviteleri için ideal bir yer haline getiren açıktaki kayalıklarla korunan sakin bir gölün çevresinde kıvrılır. Çeşitli egzotik restoranlar ve yerel pazarlar da  büyüleyici bu bölgenin özelliklerindendir.
 
Tanah Lot 
Hassas bir Çin tablosu gibi , Tabanan ' ın 13 km güneybatısında bulunan küçük , pagoda-benzeri tapınak , bir kaya kümesinin üstüne inşa edilmiştir. Tanah Lot (Dünyanın Deniz Tapınağı) Bali'nin güney sahil şeridinde ,  büyüleyici deniz tapınaklarından yalnızca biri ancak en ünlüsüdür. Her gün binlerce turist çeker. Tanah Lot Turu için Bali Ekstra turlar bölümümüzü inceleyebilirsiniz.. 
 
Seminyak 
Kuta ' nın muhtemelen daha seçkin bir köşesi olan Seminyak , daha 'moda' restoran ve butiklere sahiptir. La Luciola veya Ku De Ta'da bir akşam yemeğinin keyfini yaşayın.
 
Jimbaran 
Beyaz kumla kaplı geniş bir alana sahip Jimbaran Körfezi , Bali ' nin belki de en iyi sahil bölgelerindendir. Küçük balıkçı kasabaları, kıyı şeridinde benek benek yerleşmiş durumdadır. Bölge, akşam saatlerinde canlanan, ucuz ama mükemmel deniz mahsulü yemekleri sunan balıkçı restoranlarıyla ünlüdür. Kumsal batıya baktığı için, burada günbatımları da muhteşemdir.
 
Ubud Bölgesi
Ubud güney sahilindeki otellerden 36 km uzaklıkta bulunur. Bu kraliyet köyünün ismi Bali dilinde ubad (ilaç) olan, iyileştirici özellikleri bulunan şifalı bir otun isminden türemiştir. Bu sakin dağ köyü , Denpasar ' a  yaklaşık bir saatlik araba yolculuğu mesafededir. Otel ve tatil köyleri, dağ yamaçlarının, pirinç teraslarının ve geniş vadilerin muhteşem manzaralarını sunan Ayung Gorge'un ve nehirlerin üzerinde konumlanmıştır. Bali'nin sanat ve kültürünü deneyimlemeden önce, Maymun Ormanı'nı ziyaret edin. Ahşap ve taş oyma - boyama ve gümüş işçiliği, Ubud Kasabası'nda veya Ubud Pazarı'nda bulabileceklerinizden sadece birkaçıdır. 
 
Besakih Tapınağı
Bali'nin en eski, en geniş, en etkileyici ve tapınak kompleksi, Gunung Agung eteklerine uzanan yolunda bulunur. Besakih, aslen üç birleşik tapınaktan oluşmuştur ve hem Bali'nin Ana Tapınağı hem de adanın banyan ağacı altından fışkıran Sad Kahyangan ilahi kutsal kaynaklarından en önemlisidir. 
 
Kintamani 
Kintamani'nin ve Penelokan'ın köyleri, halen aktif bir volkan olan Batur Dağı ve onun fantastik gölü ile birlikte harika bir manzara oluşturur. 7 mil çapı ve 60 ft derinliği ile Batur Kalderası tek kelimeyle müthiştir. Kintamani Volkan turu Bali'yi görüp kültürünü tanıyabileceğiniz tam günlük bir turdur. Bali Ekstra turlar bölümümüzü inceleyebilirsiniz..
 
Uluwatu 
Pura Luhur Uluwatu, Bali'nin kayangan jagat (yön tapınakları) lardan bir tanesidir ve Bali'yi, Uluwatu vakasındaki (Bhatara Rudra, elementler ve büyük kozmik güçlerin Tanrısı), büyük tanrıların oturduğu kötü ruhlarından korur. 
 
Nusa Lembongan Adası
Badung Strait'de Bali ve Nusa Penida arasında küçük bir ada olan Nusa Lembongan, az sayıda  ziyaretçisi ve bozulmamış kumsalları ile mükemmel bir tatil beldesidir. Anakara Bali 'nin 11 km güneydoğusunda bulunan bu alçak ve korunaklı ada, yalnızca 3 km uzunluğundadır ve korular, palmiyeler ve kumsallarla sarılmıştır. Bali Ekstra turlar bölümümüzü inceleyebilirsiniz..
 
Nusa Penida Adası- Klungkung Krallığı
Nusa Penida, Bali ' nin Klungkung Bali bölgesinin bir parçasıdır. Uzun zaman önce Nusa Penida adası, 18. yy boyunca Majapahit (veya Madjapahit) altında , güçlü Gelgel hanedanlığı mahkumlarına ev sahipliği yapan bir hapis adası olarak kullanılıyordu

250